top of page

ללחוץ או ללחוץ? זאת השאלה

  • תמונת הסופר/ת: מור מוזס - דולה
    מור מוזס - דולה
  • 24 ביולי 2018
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 1 באוג׳ 2018

בשלב השני של הלידה, ברוב המקרים הצוות המיילדותי ינחה אותך ללחוץ. האם זה הדבר הנכון?


לחיצות... לחיצות... את לוחצת? את כבר לוחצת??? יאללה הגיע הזמן להתחיל ללחוץ! תלחצי!!! זה אולי המשפט שהכי נאמר בחדר הלידה ובכלל הכי אייקוני בנושא הלידה. אז, הנה חדשות- ישנות: לפעמים אפשר לתת לגוף לעשות את שלו. כן. גם אם לא תלחצי, התינוק יוולד. והרבה יותר ברוגע. כי רפלקס יציאת התינוק קיים באופן טבעי בגוף שלנו.

כשאין לחיצות, יש הרבה פחות לחץ סביב התינוק וגדל הסיכוי שהוא ירגיש הרבה יותר טוב בשלב השני של הלידה. ועוד דבר, חשוב לא פחות- חלק מהנשים חוות קרע בפירנאום בשלב יציאת התינוק. בלי לחיצות, הסיכויים לקרע פוחתים משמעותית.

אז מה כדאי שכן תעשי?

הגל הזה שעולה ושוטף אותך בלידה, הוא גל של אוקסיטוצין, הורמון האהבה. ניסית פעם להתמסר לאהבה לחלוטין? אם לא, ממליצה לך לנסות :) ההתמסרות מביאה איתה רוגע, גם בתוך הציר.

1. תהיי בתנועה. המסע מטה שהתינוק שלך עושה בשלב השני של הלידה, אמור לכלול סיבוב וכיפוף של הצוואר והראש. תנועה נכונה וקשובה של הגוף שלך, תאפשר לו לעשות זאת יותר בקלות. מפרקי האגן צריכים להיות פנויים ככל האפשר (לא בשכיבה על הגב!). גם עם אפידורל אפשר להיות בתנועה, על המיטה.


2. תתמסרי לגלי הצירים. קל להגיד הא??? אבל אפשר ליישם. הגל הזה שעולה ושוטף אותך בלידה, הוא גל של אוקסיטוצין, הורמון האהבה. ניסית פעם להתמסר לאהבה לחלוטין? אם לא, ממליצה לך לנסות :) ההתמסרות מביאה איתה רוגע, גם בתוך הציר.


3. תנשמי. הסרעפת לוקחת חלק חשוב בלידה. הנשימה מונעת נזקים בקרקעית האגן וכמובן, מאפשרת לך להירגע ומפנה את הקשב פנימה, אל הגוף. נסי לנשום עמוק ורגוע, כך שהנשיפה מעט יותר ארוכה מהשאיפה.


4. בקשי מהמיילדת שלך להפחית כמה שאפשר את בדיקות הפתיחה. בשלב השני של הלידה, הצוות נוטה לבדוק לעיתים קרובות כדי להעריך איפה ממוקם הראש וכן, כדי להנחות אותך ללחוץ את התינוק החוצה. הרבה פעמים הבדיקות האלה מפנות את הקשב החוצה ולא פנימה. לכן, אם כולם מרגישים טוב, אם ברור שהלידה מתפתחת היטב, אפשר לוותר או להפחית את בדיקות הפתיחה.


וכשהתינוק שלך ירצה להיוולד, את תדעי💛

Comments


bottom of page